Startpagina
 
16 oktober 2006
Contact met het thuisfront
Afgelopen weekend heb ik samen met mijn vrouw even alle mogelijkheden doorgenomen die we hebben om met elkaar contact te houden.
Om te bellen is er, naast uiteraard het mobieltje, natuurlijk Skype en dat werkt prima. Wil je elkaar ook kunnen zien, dan is MSN Messenger een optie, als je tenminste de beschikking hebt over een webcam.
Met de 6 uur tijdverschil waar we mee te maken hebben is het echter maar de vraag of je allebei op hetzelfde moment achter een computer zit.
Zodoende zijn we uiteindelijk uitgekomen op Google Talk. Hiermee kun je een voicemail inspreken wanneer "de andere kant" afwezig is. Daarbij is het wel belangrijk om te kiezen voor de Amerikaanse versie, want in de Nederlandstalige is die functie nog niet geïmplementeerd.
Open je Google Talk, dan krijg je de beschikking over deze knoppen:

Klik je op de laatste, dan zegt een vrouwenstem: "The person you're trying to reach is unavailable. Please leave your message after the meep, meep".
Zoals gezegd kun je nu een boodschap inspreken en die wordt keurig in een mailtje bezorgd bij de ontvanger. Hierbij ga ik ervan uit dat deze gebruik maakt van Gmail.
Is in Gmail display language gekozen voor English(US) dan ziet zo'n mailtje er zo uit:

Je ziet een player waarmee je het bericht binnen Gmail direct kunt afspelen!
Heb je de Nederlandse schil van Gmail geïnstalleerd, dan zie je die player niet en moet je het bericht als MP3 downloaden.
Al met al een makkelijke manier om het thuisfront even te laten weten hoe het gaat. Het mooie is natuurlijk dat de boodschap als MP3 is vastgelegd en eventueel (op een weblog) hergebruikt kan worden!
Als test heb ik bovenstaande ingesproken en naar mezelf gestuurd. Dat klinkt zo:
Zie ook: Externe link

Een reactie posten

<< Startpagina


Abonneer u op de RSS feedWeblog ten behoeve van de studiereis 2006 naar de Conference on Information Technology in Charlotte, USA
redactie@cviweblog.nl
Laatste berichten
Dat heb ik weer...
Getipt door John: slideshow
Google maps weet de weg
Online programma bouwen
Bloggers checklist
Wat mag je meenemen naar de States als bagage?
Het laatste nieuws van radio 1
De bladeren gaan kleuren
Interactieve wisselkoersen
Bericht via e-mail

<< terug naar startpagina

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from cviweblog. Make your own badge here.

Powered by Blogger